tiistaina, marraskuuta 09, 2004

Finlandian tarinaa

Lueskelin eilen Kauppalehden Pressoa, josta kirjoittelin jo aiemmin blogissani. Uusimmasta numerosta löytyi mielenkiintoinen juttu Finlandia-vodkan ja nimenomaan tuoteen markkinoinnin historiasta. Jutussa oli jopa muutamia kuvia aikoinaan hyllytetyistä printtileiskoista. Premium-vodkissa Absolut johtaa markkinaosuuksia selkeästi tällä hetkellä. Nyt suomalaisbrändin amerikkalainen omistaja aikoo panostaa merkittävästi vodkan markkinointiin ympäri maailmaa. Saa nähdä saavuttaako Finlandia-vodka ruotsalaista kilpailijaansa ikinä.

Presson saa ostettua ilmeisesti lehtipisteistä 1 € hintaan. Lehden nettisivut olivat alhaalla, joten sieltä tietoa ei löytynyt.

2 Comments:

Blogger Anna said...

kuulin joskus, että finlandian katumainokset jossain kaukana etelässä ovat olleet kuvia hiekkarannoista ja palmuista - ei siis puhettakaan lapin tai'asta, tykkylumesta tai edes jääkarhuista. millaisia ne hyllytetyt olivat?

1:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Toisessa oli vahvasti Neuvosto-teema, jonka takia Suomen ja naapurimaamme suhteiden pelättiin huononevan. Toisissa leiskoissa oli sitten vaan käytetty luovuutta ja rohkeutta (ei tissejä). Silloinen Altian (vai Alkon) johto oli juuri vaihtunut ja kampanaja meni sen takia uusiksi.

OOpa

2:03 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home