torstaina, joulukuuta 02, 2004

Suoramarkkinointia Turun tapaan

Aurajoenpuhelin lähetti Turussa koteihin aivan järkyttävän suoramarkkinointi-kirjeen. En edes uskaltanut avata koko kuorta aluksi, sen verran sisältä näkynyt CD järkytti. Kyseisellä läpyskällä on nimittäin 45 minuttinen joulusatu lukijana Sari Tamminen, viisi Finlanders-yhtyeen esittämää joulukappaletta sekä soittosarja internet-yhteyttä varten. Lisäksi paketti sisältää “sidosryhmä-lehden”, eli toisinsanoen karsean esitteen Ellen Jokikunnaksen kuvalla.

Kovin Joulusta tunnelmaa kirje ei saa aikaiseksi. Koko paketissa ei ole punaista väriä kuin Ellenin huonosti syvätystä tonttulakissa. Edes Reijo Mäen haastattelu ei jaksa innostaa. Olisi kiva tietää paljon kampanjan kontaktihinnaksi on muodostunut. Sen verran on tuottamista tullut harrastettua, että jos CD:n kannessa on Teoston, n©b:n ja MTG:n leimat, niin halvaksi ei ole tullut.

Suoramarkkinointi on hyvä media, sitä en kiistä. Jos kampanjasta kuitenkin haluaa tehokkaan, niin siihen on muitakin vaihtoehtoja kuin kehno CD. Onkohan joku ihan oikeasti jaksanut kuunnella tuon ylipitkän joulutarinan, jossa seikkaillaan tunnetuissa Turkulaisissa paikoissa. Tammisen ääni ei ainakaan jaksa innostaa kuuntelemaan.

Tänään olin vihainen.