maanantaina, joulukuuta 06, 2004

Juhlapäivä on juhla päivä

Kuudes joulukuuta, niinpä. Tämän päivän Hesaria en ole ehtinyt lukemaan, mutta eiköhän siellä ainakin muutama onnittelu-mainos ole. Linnanjuhlatkin pyörivät telkkarissa, mutta mainosmies katsoo tietenkin mainos-tv:n puolelta Spede-leffaa. Parasta. Myös Elisa jaksoi lähettää tekstiviestin. Harmi ettei siinä ollut allekirjoittaneelle juuri mitään, vaan viestissä onniteltiin lähinnä Suomea. Niin kai se sitten menee.

Tänään olin rakentamassa taidetta Suunnitelma B:n tilapäiseen galleriaan entisen autokaupan tiloihin Turun Rauhankadulla. Tuli vain mieleen, miten mainonta on aikojen saatossa lainaillut taiteesta ideoita. Pahin tapaus viime ajoilta taisi olla Hondan tv-spotti, jonka idea oli varastettu tunnetusta taideteoksesta. Syntyi sitten idea, että mitä jos ensi näyttelyyn kopioisi mainoksia taiteeseen. Eiköhän joku ole näin jo tehnyt , mutta kokeillaan ja mietitään sitten joskus.

Tässä vielä Turun ylioppilaslehden juttu Suunnitelma B:stä. Ensi viikolla on vielä rakennettava taidetta ja etsittävä avaisiin deitti – halukkaat vaivautukoot.