tiistaina, tammikuuta 18, 2005

Linkityksiä kansalaiset...

Pinseri, tuo blogeja listaava sivusto, on löytänyt mainiosta Lingosta viime vuoden Epica-voittajat. Pinserin Sami on jopa arvostellut ko. spotit. Kovin rakentavaa analyysia ei voittajista ole. Mielestäni tv-spottien arviointi on kovin vaikeaa kun katsoo vain ja ainoastaan 10-30 sekunnin pätkän. Monessa filmissä nerokkuus perustuu kuitenkin kokonaiseen media-kampanjaan, jossa eri mediat luovat kampanjalle sisällön. Mielenkiintoista on, että montaakaan spoteista ei ole nähty Suomessa. Onko kulttuurimme tosissaan niin erilainen?

Vai että oma suosikkini? Tietenkin mahtava parodia Hondan spotista (jonka idea oli varastettu taiteesta).


Seuraava linkitys on vanhoihin Volkswagen-mainoksiin. VW on yksi kautta aikojen palkituimmista mainostajista. Näistä vanhoista lehti-mainoksista jokainen meistä voi ottaa opiksi. Tänä päivänä VW:n mainontaa maailmalla tekee muistaakseni DDB, mutta Suomessa mainostoimisto vaihtui hiljattain Familyyn. Nautinnollisia hetkiä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Noh, enpä ole koskaan edes väittänyt olevani oikea kriitikko. Toivottavasti kuvaukset auttoivat kuitenkin valitsemaan mitkä katsoa jos kaikkia ei ehtinyt.

-samik

1:17 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

jep. kiitos likityksestä silti.


OOpa

11:11 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home